De libel staat als symbool om moeilijke tijden te overwinnen.


Bij de overdracht van dit pand, op 15 september 2020,  vloog er die avond een grote libel de hal in. Ik wilde deze in 1e instantie weghebben en dat lukte me niet. Ik werd nieuwsgierig naar de betekenis van de libel.

Bijna een jaar later zocht ik een krachtdier als ondersteuning van het proces in de therapie.  Ik was op zoek naar een groot en krachtig dier wat maakte dat ik de libel over het hoofd zag. Ook bovenstaand gebeuren was op de achtergrond geraakt. Op een ochtend wist ik: `het is de libel`. In mijn ruimte stond al die tijd al een kaart van de libel op mij te wachten als het ware.
 

En wat een prachtig dier. De vele rijke kleuren, de vorm en fijnmazigheid. De libel is een licht en elegant dier. De libel vraagt je, jouw kracht te vinden. Kracht in lichtheid, kracht om de waarheid te zien en balans te vinden tussen emoties en gedachten. De libel staat voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen. Het krachtdier helpt je te ontdekken welk deel van jezelf je moet ontwikkelen en geeft je kracht om deze veranderingen door te maken. Er wordt van je gevraagd om speelser in het leven te staan. Bij de Maya's staat de libel voor de god van creativiteit.

Wil je veranderen, positiever in het leven staan en meer jezelf en je eigen kleur laten zien? 


De libel staat voor spirituele groei en het doorbreken van illusies. Niet alles is zoals het lijkt en zo kun je je afvragen of hoe jij je nu voordoet wel in lijn is met wie je echt bent of wil zijn. Misschien zijn er gewoontes die je moet doorbreken om jezelf te kunnen zijn.

Gewoontes die je jezelf hebt opgelegd of die door omstandigheden ontstaan zijn. Ook emoties spelen een grote rol, zeker als het emoties zijn die je niet toelaat. De libel biedt je een nieuw perspectief en de kracht om je leven van een afstandje te bekijken. Daarbij moedigt de libel je aan om je eigen kleuren te laten zien en je licht te laten stralen.

Positieve gedachten horen bij de libel. Het doel is om op een speelse en vrolijke manier je emoties te onderzoeken en authenticiteit na te streven. Tijdens de therapie werken we met deze kwaliteiten omdat ze onmisbaar zijn bij het (her) vinden van jezelf en je diepste wezen. Ze zijn helpend om moeilijke tijden te overwinnen. Om alvast kennis te maken met de kwaliteiten van de libel, nodig ik je uit om deze alvast in te kleuren of er één voor jezelf te tekenen of te maken op jouw manier. In de therapie kunnen we hiernaar samen op zoek gaan mocht je dat willen. 


De libel nodigt uit om
opnieuw verbinding te
maken met je kracht,
moed en geluk 

 

Wil je veranderen, positiever in het leven staan en meer jezelf en je eigen kleur laten zien? 

Laat je inspireren, begin met inkleuren van een libel