Wie ben ik?

Mijn naam is Catharina de Boer. Sinds 2016 ben ik met mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie begonnen. Ik heb een verpleegkundige achtergrond en heb in diverse specialismen gewerkt waaronder in het verpleeghuis, ziekenhuis, intensive care, acute zorg, hospice en gespecialiseerde thuiszorg, tot 1 januari 2020. 

Ik heb de 4-jarige opleiding voor lichaamsgerichte psychotherapie (Integrated Psychotherapy) eind 2015 afgerond. Na mijn opleiding heb ik jaren geassisteerd bij de opleiding IP. Ik heb het train de trainer traject van Leven in je Lijf gevolgd bij bodymindopleidingen en in 2018 Systemisch werk in de individuele praktijk. In 2022 heb ik de Traumaopleiding Somatic Experiencing afgerond. 

Toen ik in 1999 een burn-out kreeg heb ik erg gezocht naar manieren om me beter te voelen. Bij mijn burn-out was ik angstig en had depressieve klachten. Na anderhalf jaar kon ik mijn werk weer hervatten maar ik was nog altijd erg gespannen, druk en ik had geen idee hoe ik dat anders kon doen. Ik had mijn leven wel aangepast door meer structuur aan te brengen maar er miste iets. Ik werd geleefd door mijn denken, wie ik zou moeten zijn in plaats van te voelen wat ik nodig zou hebben.

Lichaamsgerichte therapie is voor mij de ingang geweest om te herstellen. Als ervaringsdeskundige met stress en burn-out en vanuit mijn professie kun je bij mij terecht voor individuele sessies of groepswerk. 

Ik volg diverse bijscholingen, intervisie en supervisie om mezelf te blijven ontwikkelen.

 
Review:
⭐⭐⭐⭐⭐

Zo blij dat ik Catharina heb gevonden
Ik ben zo blij dat ik Catharina heb gevonden; ze voelt mij heel goed aan en ik vind het heel fijn hoe ze vragen stelt en intuitief te werk gaat. Ze straalt een sfeer uit van ruimte en veiligheid: Ik word niet in een richting geduwd, er wordt me niks opgelegd, er word niks geforceerd, dat geeft mij heel veel ruimte om mijn lichaam en emoties te ontdekken.

Ze leert me echt de wijsheid van mijn lichaam te voelen en ik bouw een nieuw vertrouwen op. Ik had nooit gedacht dat ik me weer zo kon voelen zoals ik nu doe!

Freya | Veenhuizen | 4 jun 2021

Praktische informatie

Praktijkadres
Amerikaweg 32
9407 TK Assen
Tel. 06-10774861
E-mail: [email protected]


Intakegesprek
Voordat de therapie begint is er een intakegesprek. Hierin bekijken we of lichaamsgerichte therapie aansluit bij je vragen en/of klachten.  Een intakegesprek en kennismaking duurt een uur. Een individuele sessie duurt 75 minuten.


Ademsessies
Je kunt eenmalig een ademsessie bij mij doen en dit kan ook een onderdeel van de individuele therapie zijn.


Behandelovereenkomst
Na het intakegesprek stellen we een behandelovereenkomst op, gericht op jouw doelstelling. Na vijf sessies evalueren we jouw doelstelling en hoe het met je gaat.


Privacy
Praktijk In het zicht gaat zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Ik volg de richtlijnen van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en ik zorg ervoor dat derden geen toegang hebben tot je gegevens. Hier vind je het volledige privacybeleid.


Klachten
Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent of een klacht hebt over een behandeling. Als we er samen niet uitkomen, dan kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure. Meer hierover is te vinden op de website van de beroepsvereniging SBLP waarbij ik ben aangesloten.


Tarieven
Intake en kennismaking: 60 min., € 40
Individuele sessie: 75 min., € 80
Online via Zoom: 60 min., € 70


 Op de website van de beroepsvereniging SBLP is informatie te vinden over de vergoedingen vanuit het aanvullende pakket.


Registraties
Beroepsorganisatie SBLP
Koepelorganisatie RBCZ
Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg
Geschillencommissie klacht- en tuchtrecht CAMCoop