Wie ben ik?

Mijn naam is Catharina de Boer. Sinds 2016 ben ik met mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie begonnen. Ik heb een verpleegkundige achtergrond en heb in diverse specialismen gewerkt waaronder in het verpleeghuis, ziekenhuis, intensive care, acute zorg, hospice en gespecialiseerde thuiszorg, tot 1 januari 2020. Ik heb de 4-jarige opleiding voor lichaamsgerichte psychotherapie (Integrated Psychotherapy) eind 2015 afgerond. Na mijn opleiding heb ik enkele jaren geassisteerd bij het groepswerk en heb ik het train de trainer traject van Leven in je Lijf gevolgd. Bij bodymindopleidingen heb ik in 2018 Systemisch werk in de individuele praktijk gedaan en momenteel volg ik de Traumaopleiding Somatic Experiencing.

Toen ik in 1999 een burn-out kreeg heb ik erg gezocht naar manieren om me beter te voelen. Bij mijn burn-out was ik angstig en had depressieve klachten. Na anderhalf jaar kon ik mijn werk weer hervatten maar ik was nog altijd erg gespannen, druk en ik had geen idee hoe ik dat anders kon doen. Ik had mijn leven wel aangepast door meer structuur aan te brengen maar er miste iets. Ik werd geleefd door mijn denken, wie ik zou moeten zijn in plaats van te voelen wat ik nodig zou hebben.

Lichaamsgerichte therapie is voor mij de ingang geweest om te herstellen. Als ervaringsdeskundige met stress en burn-out en vanuit mijn professie kun je bij mij terecht voor individuele sessies of groepswerk. 

Ik volg diverse bijscholingen, intervisie en supervisie om mezelf te blijven ontwikkelen.

 Tijdens het begeleidingswerk vind ik de volgende aspecten belangrijk:
• werken vanuit contact
• betrouwbaarheid en veiligheid
• humor
• ervaringsleren en doelgericht werken
• denken en voelen verbinden en integreren

Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Bel of mail gerust. 0610774861 of info@in-het-zicht.nl