Leven in je Lijf

Er kan een moment in je leven komen dat je vastloopt, niet meer 'lekker in je vel zit', je te vaak over je grens gaat en het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Daarnaast kan het zijn dat je op zoek bent naar meer vervulling en levensvreugde. Ook kun je vraagstukken hebben rondom het contact met anderen: je hebt een verlangen naar meer verdieping in vriendschappen en relaties. Met de cursus 'Leven in je Lijf' kun je jezelf letterlijk en figuurlijk weer in beweging brengen en nieuwe stappen zetten. Meer informatie over de basiscursus vind je onderaan deze pagina.

Leven in je lijf in Assen Noord 

 

Wil je kennismaken met Leven in je lijf? In het najaar geef ik een aantal OPEN LESSEN en in juni een Middagworkshop. Ben je nieuwsgierig naar wat het is en wat het voor je kan betekenen? Je bent van harte welkom. 


Wanneer?

Middagworkshop op 18 juni.
Thema: ontspannen en ontmoeten (voor info zie hieronder). Meld je wel even aan. Dat kan via het contactformulier of email.

Start Basiscursus najaar 2022

Created with Sketch.

5 zaterdagochtenden van 10:00 tot 12:45 uur  
of 
5 dinsdagavonden van 19.30 tot 22.15 uur      

  • Binnenkort zijn de data bekend
Prijs: € 149,- (5 ochtenden/avonden incl. koffie en thee) 

Middagworkshop 18 juni 13.30 -17.00 u

Ontspannen en Ontmoeten

Created with Sketch.

Zaterdag 18 juni van 13.30 tot 17.00 uur
Thema: Ontspannen en Ontmoeten 
Prijs: € 30,- ( incl. koffie en thee). 
Deze middag gaan we op zoek naar wat jouw helpt om te ontspannen. Je krijgt diverse oefeningen aangeboden die je helpen gronden en ontspannen waardoor je meer balans ervaart. 

Basiscursus Leven in je lijf  (data volgen voor najaar 2022).


De basiscursus is geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring met lichaamswerk of hen die hun ervaring willen verdiepen. In de cursus onderzoeken we hoe jij in het leven staat en waar jij in je lijf spanning hebt opgebouwd. De lichaamsgerichte oefeningen brengen je opnieuw in contact met je lichaam en zorgen ervoor dat je steviger en krachtiger met je voeten op de grond staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Je  lichaam geeft aan wie je bent, wat je hebt meegemaakt, waar je nog mee zit en wat je aandacht nodig heeft. Je onderzoekt op een speelse manier, in een veilige, respectvolle omgeving hoe jij in het leven staat en doet nieuwe ervaringen op!


Je zult na de cursus meer rust en zelfvertrouwen hebben, meer vanuit je eigen kracht leven, beter je grenzen kunnen voelen én aangeven en bewustere keuzes kunnen maken vanuit het hart. Dit heeft invloed op jouw omgeving, er is meer en dieper contact met anderen, op het werk vind je meer voldoening. Ook op het gebied van gezondheid kun je winst behalen.

Adem is leven


Veel mensen ademen oppervlakkig, houden hun adem in. Door voluit te ademen krijg je meer lucht. Je voorziet je lijf van meer zuurstof, meer energie. In de training werken we met dieper ademen: dat betekent meer voelen, meer leven.


Lichaamswerk


Door lichaamsgerichte oefeningen word je je gewaar wat je lichaam te vertellen heeft. Wanneer je bewust bent van je lichaamssignalen en daar meer naar luistert, kun je beter je grenzen aangeven en makkelijker contact maken.


Contact maken


Veel mensen passen zich aan uit angst afgewezen te worden. Door niet te laten zien wat je werkelijk denkt of voelt, ga je contact uit de weg. In de cursus kun je gaan experimenteren hoe het is om je eens niet aan te passen. Wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, je emoties laat zien, je grenzen aangeeft, aanraakt of aangeraakt wordt.

In de basiscursus staat elke cursusdeel een specifiek deel van het lijf centraal, met het bijbehorende thema. Je onderzoekt in beide cursussen je patronen, kwaliteiten, valkuilen en groeimogelijkheden met behulp van: 
• Bio-energetica
• Ademwerk
• Contactoefeningen
• Bodyscan
• Meditatie


Het heeft een opbouw waardoor we in 10 ochtenden aandacht hebben voor alle segmenten in het lichaam met de bijbehorende thema’s. Er is een afwisselend programma. 


Een indeling van de ochtend is: 

  • meditatie
  • bewegen op muziek
  • bio-energetica
  • uitwisseling in 2-tallen
  • bodyscan
  • contactoefeningen
  • ademsessies
  • deelronde 

Ja, ik ben geïnteresseerd in de Basiscursus!

Klein beetje sceptisch en eigenlijk geen behoefte hebben om in een groep mijn lijf te volgen, ben ik toch gestart aan de cursus leven in je lijf. Na individuele sessies met Catharina, gaven groepsessies een aanvullende en andere dimensie in mijn zoektocht naar mijzelf. Door contact te hebben met anderen en de oefeningen, leerde ik nog meer mijn gevoel kennen en mijn grenzen te voelen. Op een veilige manier kon ik toepassen wat ik leerde en dat gaf mij een sterk gevoel, ofwel zelfvertrouwen. De begeleiding en de oefeningen die Catharina ons gaf, bracht mij echt in de diepere lagen van mijzelf. Daarbij is er humor en speelplezier en is het zo leuk om te zien hoe Catharina hier vorm aangeeft.

Rianne