Cursus Leven in je Lijf

Er kan een moment in je leven komen dat je vastloopt, niet meer “lekker in je vel zit”, waarop je te vaak over je grens gaat en het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Daarnaast kan het zijn dat je op zoek bent naar meer vervulling en levensvreugde.

Ook kun je vraagstukken hebben rondom het contact met anderen: je hebt een verlangen naar meer verdieping in vriendschappen en relaties. Met de cursus ‘Leven in je Lijf’  kun je jezelf letterlijk en figuurlijk weer in beweging brengen en nieuwe stappen zetten.

De basiscursus, die bestaat uit tien bijeenkomsten, is geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring met lichaamswerk of hen die hun ervaring willen verdiepen. In de cursus onderzoeken we hoe jij in het leven staat en waar jij in je lijf spanning hebt opgebouwd.

De lichaamsgerichte oefeningen brengen je opnieuw in contact met je lichaam en zorgen ervoor dat je steviger en krachtiger met je voeten op de grond staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Ook werk je met je ademhaling, een krachtig middel om spanning te ontladen en nieuwe energie op te doen. Daarnaast biedt de groep van deelnemers je de kans om te experimenteren met contact: wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, of je juist afsluit, je emoties laat zien of je grenzen aangeeft?

Zo word je je bewust van wat je denkt, voelt en wilt en wordt duidelijk wat voor jou werkelijk belangrijk is in het leven.

De cursus begint binnenkort in Assen. De data worden vastgesteld zodra dit vanwege corona mogelijk is.